Min passion för trumspelande

Min kreativa sida

Jag har alltid varit intresserad av färger, former, måleri, teckning, grafik, konst, fotografi... Ja, allt som är kreativt på något sätt =). Hela mitt liv har det gått som en röd tråd i allt jag gör.

Teckning, målning

Tidigt började jag teckna och måla. Jag och min bästis satt jämt och ritade. Vilka tråkmånsar vi var, va? Vi hittade på tecknade historier och serier. Tyvärr har jag inte kvar något av det, finns bara i mitt huvud =(.

Stickning, virkning

Stickade gjorde alla på 80-talet ;). T.o.m. grabbarna! Man stickade mest tröjor men även vantar, halsdukar. Virkning har jag prövat lite på senare tid men inte blivit nån fanatiker ;). Tycker mest om hemtrevnaden i själva hantverket, fast sakerna jag virkat (sjalar, gardiner, dukar etc.) har bara blivit påbörjade =(.

Grafik, grafisk formgivning

I slutet på 80-talet gick jag regelbundet en grafikkurs, det var jättekul men svårt att ägna sig åt på hemmaplan =(. Annars skulle jag nog ha fortsatt med det... Grafisk formgivning gick jag kurs i runt 99/00, på RMI-Berghs. Det var också en härlig tid!

Målarkurser

I början på 90-talet gick jag 3 terminer på Medborgarskolans målarkurs (olja), på halvtid. Gick även temperamålningskurs, korgmålningskurs.

Papper, tillverkning och marmorering

De mest spännande kurser jag någonsin har gått, är nog papperstillverkning och pappersmarmorering! Det var jättekul =D. Ska nog ta och göra det igen!

Fotografering

Foto hade jag som FVA (fritt valt arbete som det hette på den tiden) i skolan, på högstadiet. Då hade jag en kompis som hade fotolab hemma. Vi plåtade och framkallade en del =). Det var lite annat än dagens digitala teknik ;). Nu överlåter jag fotograferingen mest till min son, som är jätteduktig!

Broderi

Ett ganska sent tillkommet intresse är broderi. Jag har broderat en del korsstygn men det riktigt roliga är yllebroderi! Eller broderi utan att hålla på att räkna, som jag tröttnade ganska snart på. Det fria broderiet är nästan som att måla...

Hemsidessnickeri

Så kommer vi då till det slutliga, det som jag pysslar med just nu, när jag skriver denna text. Jag gillar strukturerat arbete, men även design och stort tålamod! Den första hemsidan kodade jag helt för hand, trial-and-error-metoden. Det gick bra men tog en oerhörd tid =(. Men kul var det!


broderier  
målningar  
teckningar  
hemsidor  
illustrationer  
inredning 
tillbaka  
Mina diverse kattbilder
Mina älsklingar
Mina och Viktors bilder
Musik är också min passion
En del av mina kreativa alster
Besök min blogg
Tillbaka till startsidan