Min passion för trumspelande

Musik - livets njutning #1

Musik har alltid funnits i mitt liv, parallellt med konst. Min pappa var musiker och det fanns musik i vårt hem sedan jag föddes =). Pappa lärde mig att tycka om blues och jazz och det är jag tacksam för =). Men min första skiva jag fick av honom var en LP med Frank Zappa (Zoot Allures från 1976)! Albumtiteln är en förvrängning av svordomen "Zut alores!" på franska - som betyder, kort och gott, "Fan också!".

Drottningholms slottsteater

Jag kommer så väl ihåg hur pappa såg ut i 1700-talskläder och vågig peruk när han jobbade (spelade) på Drottningholmsteatern. Det var riktigt kul att vara med på repetitionerna =). Kommer tydligt ihåg hur jag lekte i kulisserna, fast scenarbetarna blev arga =(.

Spelmansstämmor

Spelmansstämmor var spännande att få följa med på! Speciellt när vi hade picknick med alla pappas spelarkompisar. Det var folkfest!

Musik från då till nu

De första riktiga idolerna var så klart ABBA (!) och SWEET. Köpte dem på kasetband. E.L.O. och David Bowie smög sig in. David Bowies skiva Scary Monsters från 1980, var den första vinylskiva jag köpte. Har för mig att den kostade 70 bagis! Bowie är också bra på ordlekar: Aladdin Sane från 1973 kan även tolkas som "A lad in sane" eller "En galen kille" ;). Ziggy Stardust från 1972 har sånär namngett min katt ;). På 70-80-talet hängde jag med och gillade disco, reggae, pop, synt. Sedan senare delen av 80-talet är det mest blues, jazz, r'n'b, rock och funk som ligger mig varmast om hjärtat =).


bilder  
videoklipp  
tillbaka  
Mina älsklingar
Mina och Viktors bilder
Musik är också min passion
En del av mina kreativa alster
Besök min blogg
Tillbaka till startsidan